Kundtyp: Företag | Privat

Hario V60 Dripper storlek 02 Vit Porslin

229,00 kr Priser visas inkl. moms
Levereras inom 1-2 arbetsdagar
Hario V60 02 Dripper, ett handgjort vitt porslinsfilter. Filterhållaren tillverkas i den japanska staden Arita av högkvalitativt porslin och med en 400 år gammal teknik.

Den medelstora filterhållaren kan brygga upp till 400 ml kaffe åt gången. Konens lutning bidrar till en fantastisk bryggning och enastående kopp kaffe. Genom att kaffet bryggs för hand har du hela tiden kontroll över din bryggning och det går att få till ett riktigt gott kaffe, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren barista.

För bästa resultat, använd koniskt formade japanska filterpapperet från Hario..
Visa mer  

Produktdimensioner

Bredd 137 mm
Höjd 116 mm
Längd 102 mm
Vikt 0.3 kg
Hario V60 Dripper storlek 02 Vit Porslin Produkten är slut i lager. Fyll i din mailadress nedan om du vill bli kontaktad när den finns i lager igen.
Om produkten
Brygguide för din V60 Hario

Handbryggningsmetoder är populära bland kaffenördar eftersom man hela tiden har kontroll över bryggprocessen. Man kontrollerar vattenmängd, temperatur, blomningstid och malningsgrad på kaffet. Receptet är enkelt och framhäver renheten och de ljusheten i kaffets smaktoner, samtidigt som bryggtidens snabbhet gör det till en av världens favoritmetoder för handbryggning.

Innan du börjar brygga ditt kaffe behöver du koka upp vatten och placera ett torrt papperfilter i din Hario V60 02 keramikfilter, som du placerar på en serveringskanna. Skölj hela filtret med varmt vatten och se till att filtret omsluter alla sidor av konen. Häll ut vatten från din serveringskanna. Tillsätt 25 g filtermalet kaffe i det våta filtret. Placera V60 filtret och serveringskannan ovanpå en våg.

Blomma:
Starta en timer. Tillsätt vatten i en cirkulerande rörelse och se till att allt kaffe blir blött. Här ska du totalt hälla på 60 g vatten. Låt kaffet sedan blomma i ca 30 sekunder.

Bryggning:
Tillsätt 140 g vatten i långsamma cirkulerande rörelser. Börja i mitten, rör dig utåt och sedan tillbaka till mitten igen. Fortsätt tills den totala vikten är 200 g. Försök att undvika att hälla vatten i ytterkanten där du inte har något kaffe.

När det totalt gått 1 minut och 20 sekunder adderar du ytterligare 100 g vatten med samma teknik. Se till att du häller på vattnet i samma takt som kaffet rinner ur filtret. Du kan behöva hälla långsammare eller vänta en stund för att inte fylla filtret för mycket.

Sista hällningen börjar du när det gått 1 minut och 55 sekunder. Då adderar du ytterligare 80 g vatten med samma teknik. Totala vikten på vågen ska då vara 380 g. Kaffet ska ha bryggts färdigt efter ca 3 minuter.

Se till att blanda kaffet i serveringskannan innan det är dags att njuta!