Hario V60 Dripper storlek 02 Röd Porslin
0
299,00 kr
Levereras inom 1-2 arbetsdagar
Visa mer
Produktdimensioner
Bredd | 137 mm |
Höjd | 116 mm |
Längd | 102 mm |
Vikt | 0.3 kg |
Antal

Om produkten
Brygguide för din V60 Hario
Handbryggningsmetoder är populära bland kaffenördar eftersom man hela tiden har kontroll över bryggprocessen. Man kontrollerar vattenmängd, temperatur, blomningstid och malningsgrad på kaffet. Receptet är enkelt och framhäver renheten och de ljusheten i kaffets smaktoner, samtidigt som bryggtidens snabbhet gör det till en av världens favoritmetoder för handbryggning.
Innan du börjar brygga ditt kaffe behöver du koka upp vatten och placera ett torrt papperfilter i din Hario V60 02 keramikfilter, som du placerar på en serveringskanna. Skölj hela filtret med varmt vatten och se till att filtret omsluter alla sidor av konen. Häll ut vatten från din serveringskanna. Tillsätt 25 g filtermalet kaffe i det våta filtret. Placera V60 filtret och serveringskannan ovanpå en våg.
Blomma:
Starta en timer. Tillsätt vatten i en cirkulerande rörelse och se till att allt kaffe blir blött. Här ska du totalt hälla på 60 g vatten. Låt kaffet sedan blomma i ca 30 sekunder.
Bryggning:
Tillsätt 140 g vatten i långsamma cirkulerande rörelser. Börja i mitten, rör dig utåt och sedan tillbaka till mitten igen. Fortsätt tills den totala vikten är 200 g. Försök att undvika att hälla vatten i ytterkanten där du inte har något kaffe.
När det totalt gått 1 minut och 20 sekunder adderar du ytterligare 100 g vatten med samma teknik. Se till att du häller på vattnet i samma takt som kaffet rinner ur filtret. Du kan behöva hälla långsammare eller vänta en stund för att inte fylla filtret för mycket.
Sista hällningen börjar du när det gått 1 minut och 55 sekunder. Då adderar du ytterligare 80 g vatten med samma teknik. Totala vikten på vågen ska då vara 380 g. Kaffet ska ha bryggts färdigt efter ca 3 minuter.
Se till att blanda kaffet i serveringskannan innan det är dags att njuta!
Handbryggningsmetoder är populära bland kaffenördar eftersom man hela tiden har kontroll över bryggprocessen. Man kontrollerar vattenmängd, temperatur, blomningstid och malningsgrad på kaffet. Receptet är enkelt och framhäver renheten och de ljusheten i kaffets smaktoner, samtidigt som bryggtidens snabbhet gör det till en av världens favoritmetoder för handbryggning.
Innan du börjar brygga ditt kaffe behöver du koka upp vatten och placera ett torrt papperfilter i din Hario V60 02 keramikfilter, som du placerar på en serveringskanna. Skölj hela filtret med varmt vatten och se till att filtret omsluter alla sidor av konen. Häll ut vatten från din serveringskanna. Tillsätt 25 g filtermalet kaffe i det våta filtret. Placera V60 filtret och serveringskannan ovanpå en våg.
Blomma:
Starta en timer. Tillsätt vatten i en cirkulerande rörelse och se till att allt kaffe blir blött. Här ska du totalt hälla på 60 g vatten. Låt kaffet sedan blomma i ca 30 sekunder.
Bryggning:
Tillsätt 140 g vatten i långsamma cirkulerande rörelser. Börja i mitten, rör dig utåt och sedan tillbaka till mitten igen. Fortsätt tills den totala vikten är 200 g. Försök att undvika att hälla vatten i ytterkanten där du inte har något kaffe.
När det totalt gått 1 minut och 20 sekunder adderar du ytterligare 100 g vatten med samma teknik. Se till att du häller på vattnet i samma takt som kaffet rinner ur filtret. Du kan behöva hälla långsammare eller vänta en stund för att inte fylla filtret för mycket.
Sista hällningen börjar du när det gått 1 minut och 55 sekunder. Då adderar du ytterligare 80 g vatten med samma teknik. Totala vikten på vågen ska då vara 380 g. Kaffet ska ha bryggts färdigt efter ca 3 minuter.
Se till att blanda kaffet i serveringskannan innan det är dags att njuta!