Kundtyp: Företag | Privat

Chemex Classic 6 koppar

519,00 kr Priser visas inkl. moms
Levereras inom 1-2 arbetsdagar
Chemex-kaffebryggaren möjliggör en enkel, stilig och sofistikerad metod att brygga och bjuda kaffe. Då Chemex metod använder filterpapper som är tjockare brukligt skapas en långsammare byggprocess. Vattnet får mer tid att extrahera alla goda aromer ur kaffet, samtidigt som fler partiklarna hindras att hamna i det bryggda kaffet. Resultatet är en fantastisk slutprodukt där du får ut mest möjligt av dina bönor.

Chemex-kaffebryggaren med dess runda greppyta i trä har blivit en stil-ikon, formgiven av Peter Schlumbohm, 1941 och del i med i den permanenta utställningen i MoMa (Museum of Modern Art) i New York. Kannan fungerar naturligtvis samtidigt som en verkligt stilig serveringskanna..
Visa mer  

Produktdimensioner

Bredd 15.9 mm
Höjd 24.3 mm
Längd 15.7 cm
Vikt 0
Antal
Tillgängligt i kassan
producto-91_A_UseImage1 producto-91_A_UseImage2
Om produkten
Att brygga i en Chemex-bryggare är perfekt för att imponera på dina gäster, det ser fantastiskt snyggt ut när du brygger och dina gäster kommer älska smakerna som lyfts fram i kaffet. Det tjocka och unika filtret gör att resultatet av din bryggning blir ett rent, ljust och lätt kaffe som ger en teliknande smak.

Malningsgraden är något grövre än när du brygger i en vanlig filterbryggare eller i en V60. Tänk på att om du ändrar malningsgraden finare eller grövre påverkar det både smaken och bryggtiden kraftigt, men experimentera dig gärna fram för att hitta det recept som passar dig bäst.

Använd 50 g grovmalet kaffe till 700 g vatten. Följ stegen nedan för att ta del av vårt bästa chemex-recept:
1. Placera det grova filtret i kannan.
2. Skölj filtret och värm kannan med varmt vatten. Häll sedan ut vattnet ur kannan.
3. Placera det malda kaffet i filtret.
4. Häll över ca 100 g vatten på kaffet och låt kaffet blomma i ca 30 sekunder.
5. Fortsätt hälla på 300 g vatten i långsamma cirkulerade rörelser. Börja alltid cirkeln i mitten, gå ut mot kanten och sedan in i mitten igen.
6. Efter det gått 2,5 minut från att kaffet kom i första kontakten med vatten kan du hälla på den resterande mängden vatten på kaffet. Fortsätt i cirkulerande rörelser, där du alltid börjar i mitten, går ut till kanten och sedan in till mitten igen.
7. Totala mängden vatten ska sedan vara 700 g.
8. När allt vatten runnit genom filtret kan du blanda kaffet i kannan och sedan är det dags att njuta av ditt kaffe!