Kaffemacarons med choklad och hasselnötscreme
Små franska marängkakor med ljuvlig hasselnötscreme. Kanske lite trixiga att få till, men ack så söta och goda!

Gör såhär:
Macarones
- Sätt ugnen på 150 grader
- Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker, den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter
- Sikta 90 g florsocker, mandelmjöl och kaffepulvret. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös
- Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter.
- Baka på 150 grader i 12 minuter (De här macaronsen kan gräddas direkt när de är spritsade, de behöver inte vila eller torka på plåten innan.)
- Låt macaronsen svalna helt
Fyllning
- Hacka chokladen fint och lägg i en bunke
- Koka upp grädde och slå över chokladen
- Rör samman till en jämn ganache, salta och låt svalna något
- Rör i nutellan och låt allt bli rumstempererat.
Spritsa chokladkrämen mellan två macaronsdelar