Kaffemacarons med choklad och hasselnötscreme

Små franska marängkakor med ljuvlig hasselnötscreme. Kanske lite trixiga att få till, men ack så söta och goda!

Gör såhär:

Macarones

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker, den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter
  • Sikta 90 g florsocker, mandelmjöl och kaffepulvret. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös
  • Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter.
  • Baka på 150 grader i 12 minuter (De här macaronsen kan gräddas direkt när de är spritsade, de behöver inte vila eller torka på plåten innan.)
  • Låt macaronsen svalna helt
Fyllning
  • Hacka chokladen fint och lägg i en bunke
  • Koka upp grädde och slå över chokladen
  • Rör samman till en jämn ganache, salta och låt svalna något
  • Rör i nutellan och låt allt bli rumstempererat.
    Spritsa chokladkrämen mellan två macaronsdelar

Kaffemacarons

70 gram äggvita (eller äggvita från två stora ägg) 30 gram strösocker 70 gram florsocker 90 gram mandelmjöl 90 gram florsocker 2 tsk Löfbergs FAIR Fresh Instant Coffee FYLLNING 100 gram mörk choklad 0,5 dl grädde 1 knivsudd salt 100 gram Nutella