Kaffebiskvier

Bakverket biskvi kommer i många former. Här en smakrik variant där smörkrämen spetsas med kaffe. Testa gärna lite olika rostningar för att hitta favoriten som förgyller din fikastund.

Gör så här:

  • Riv mandelmassan grovt och vispa i äggvitan med elvisp tills det blir en jämn smet
  • Klicka ut rundlar på bakplåtspapper, ungefär som en femkrona
  • Platta till och grädda mitt i ugnen i ca 10 min på 175 grader.
  • Ta ut och låt svalna innan du lossar bottnarna
  • Vispa ihop resten av ingredienserna till en slät smet och bred på bottnarnas släta undersida
  • Ställ kallt i kylen
  • Smält chokladen och låt svalna något
  • Doppa biskvierna i chokladen och låt sedan stelna i kylskåpet

Ca 25 st

200 g mandelmassa 1 äggvita 100 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 0,5 dl mycket finmalet kaffe 200 g mörk choklad 60%