Artikeln har lagts till i varukorgen
Young coffee farmer Tanzania

Next Generation Coffee

I generationer har vår familj haft nära kontakt med de som odlar kaffet du dricker varje dag. I våra möten på avlägsna bergssluttningar runtom i världen ser vi glöden, engagemanget och passionen. Men vi ser också att det finns en hel del utmaningar. Gott kaffe är ingen självklarhet när klimatet förändras och allt färre unga ser en framtid som kaffeodlare. Det vill vi ändra på.
Next Generation Coffee är familjen Löfbergs bidrag för att få den unga generationen att se en positiv framtid inom kaffeodling. Genom utbildning och direkt handel förbättrar vi utvecklingsmöjligheterna för nästa generations kaffebönder i Colombia och Tanzania. Samtidigt säkrar vi tillgången på riktigt gott kaffe i framtiden. Till glädje för nästa generations kaffeälskare, både här och där.

Sedan början av 2000-talet är Löfbergs engagerade i utvecklingsprojekt för kaffebönder i Tanzania, genom International Coffee Partners, samt Colombia via Young Coffee Entrepreneurs. Projekten arbetar bland annat för att stärka unga odlares kunskaper om entreprenörskap, produktivitet och hållbara odlingsmetoder för kaffe och på det viset säkerställa deras möjligheter att försörja sig på jordbruket. Kaffebönorna i Next Generation Coffee köps in från bönderna i dessa projekt och har unika smaker och aromer som måste upplevas.

Next generation coffee

Next generation coffee