- en intervjuserie med Löfbergs och Hanna Persson.

Vi vill vara med och bidra till en positiv samhällsutveckling. I denna intervjuserie låter vi programledaren Hanna Persson ställa frågorna som står mellan oss och en bättre morgondag. I jakt på svar träffar hon kända profiler som alla sitter på egna erfarenheter i frågan. Och så dricks det kaffe, Ice och Func förstås!

Frågan Special:

”Hur mår egentligen hockeykulturen Färjestad BK?”

Dags att snacka hockey! Hanna är inte ensam om att älska sporten men frågar sig hur hockeykulturen mår idag? Måste man vara macho som hockeyspelare? Hur mycket av gamla normer hänger kvar? I jakt på svar träffar hon ett av Sveriges absolut bästa hockeylag; Färjestad BK. Det snackas vikten av värdegrund med tränaren ”Pennan” och spelarna Sebbe och Lucas. Dessutom hjälper Peter Rung oss att reda ut vad begreppet machokultur faktiskt innebär.

Avsnitt 1:

“Vad är vardagsrasism Parisa Amiri?”

Hanna bjuder hem sin kompis, journalisten och På Spåret-vinnaren Parisa Amiri för ett öppenhjärtigt snack om rasism. Vad svarar man på frågan “vad har du flytt ifrån då?” och hur förhåller man sig till att växa upp i – och göra karriär – i en vithetsnorm?

Avsnitt 2:

“Vad gör jag om en kollega tar mig på röven Nina Rung?”

Genusvetaren och kriminologen Nina Rung bjuds på fika hemma hos Hanna för att reda ut vad du faktiskt gör om man blir sexuellt trakasserad på sin arbetsplats. Hur vågar man säga till Ulf 62 år att man inte vill ha kommentarer om sitt utseende? Och vilket ansvar har egentligen våra arbetsgivare?

Avsnitt 3:

”Måste jag älska min kropp Cassandra Klatzkow?”

*NYTT* Det är sommar, bikinin ska på och Hanna har mer kroppsångest än vanligt. Hon bjuder därför in kroppsaktivisten Cassandra Klatzkow för ett ärligt snack om kroppen. Hur gjorde Cassandra för att komma över sina hjärnspöken? Och hur överlever man som kvinna i ett samhälle som hela tiden talar om för en att man borde förändras?

Avsnitt 4:

”Vad behöver jag ge upp för klimatet Per Grankvist?”

*NYTT* Folkbildaren Per Grankvist möter Hanna i en park för att dricka ICE Coffee och snacka hållbarhet. Klimatkrisen är ett faktum men ändå tycks vi inte ta den på det allvar vi borde. Nu är det slut med korv och flyg – eller? Hanna frågar och Per har svaren.

Avsnitt 5:

”Hur lever man med sorg Janice?”

När artisten Janice bara var 16 år tog hennes pappa livet av sig. I ett öppenhjärligt snack med Hanna om att leva med sorg berättar Janice om tiden efteråt och hur hon lever idag. Varför känner vi så mycket skam kring självmord och vad ska man säga till någon som precis förlorat en förälder?

 

Avsnitt 6:

”Hur ser homofobi ut 2019 Edvin Törnblom?”

Hanna gör en riktigt läcker kaffedrink när tv-profilen och nära kompisen Edvin Törnblom kommer på besök. Hur ser homofobin ut i Sverige 2019? Och hur hanterar Edvin det utanförskap han känt under större delen av sitt liv?

Avsnitt 7 (Live):

”Hur är det med bekräftelsebehovet Hanna Persson?”

Hur överlever man som bekräftelsetorsk i ett like-samhälle? Och hur ska Hanna hitta vägen ut från det bekräftelsebehov hon stundtals upplever som ett fängelse?

I ett ärligt och nära samtal med psykologen och Rädslan-poddaren, Linnea Werner, bjuder Löfbergs in till ett livesnack där programledaren och profilen Hanna Persson lägger sig på terapidivanen för att reda ut en känsla hon delar med väldigt många andra.


Missa inget!

För att inte missa något kan man prenumera på vår kanal på YouTube. Eller vara alert på vår Instagram.

 


Kort om Hanna Persson

 

Hanna Persson startade sin bloggresa för tio år sen under namnet ”HanaPee” och blev snabbt populär.

 

I dag är hon en etablerad programledare, tv-producent, bloggare, krönikör och poddare med en stor skara följare. Hon bloggar på Nöjesguiden, har poddarna HanaPee’s otroliga podcast och Gott folk och SVT-serierna Hanna snackar sex med en kändis, Kila stadigt och Häng på. Under 2018 var hon folkets ambassadör i Musikhjälpen.


Mer med Löfbergs och Hanna Persson

Samtal: Klimatångest


Lanseringsfest med Glasbolaget