- en intervjuserie med Löfbergs och Hanna Persson.

Vi vill vara med och bidra till en positiv samhällsutveckling. I denna intervjuserie låter vi programledaren Hanna Persson ställa frågorna som står mellan oss och en bättre morgondag. I jakt på svar träffar hon kända profiler som alla sitter på egna erfarenheter i frågan. Och så dricks det kaffe förstås!

Avsnitt 1:

“Vad är vardagsrasism Parisa Amiri?”

Hanna bjuder hem sin kompis, journalisten och På Spåret-vinnaren Parisa Amiri för ett öppenhjärtigt snack om rasism. Vad svarar man på frågan “vad har du flytt ifrån då?” och hur förhåller man sig till att växa upp i – och göra karriär – i en vithetsnorm?

Avsnitt 2:

“Hur är man kille 2019 Messiah Hallberg”

Komikern och programledaren Messiah Hallberg kommer hem till Hanna för att snacka om hur man är kille i en värld som allt oftare börjar ifrågasätta mäns privilegier. Det blir snack om maktförskjutning, applåderna du får som pappaledig och det farliga i att kalla sig för “god kille”.

Avsnitt 3:

“Vad gör jag om en kollega tar mig på röven Nina Rung?”

Genusvetaren och kriminologen Nina Rung bjuds på fika hemma hos Hanna för att reda ut vad du faktiskt gör om man blir sexuellt trakasserad på sin arbetsplats. Hur vågar man säga till Ulf 62 år att man inte vill ha kommentarer om sitt utseende? Och vilket ansvar har egentligen våra arbetsgivare?

Kommande avsnitt 

Håll ut!

Och häng med.

För att inte missa något kan man prenumera på vår kanal på YouTube. Eller vara alert på vår Instagram.

 


Kort om Hanna Persson

 

Hanna Persson startade sin bloggresa för tio år sen under namnet ”HanaPee” och blev snabbt populär.

 

I dag är hon en etablerad programledare, tv-producent, bloggare, krönikör och poddare med en stor skara följare. Hon bloggar på Nöjesguiden, har poddarna HanaPee’s otroliga podcast och Gott folk och SVT-serierna Hanna snackar sex med en kändis, Kila stadigt och Häng på. Under 2018 var hon folkets ambassadör i Musikhjälpen.


Mer med Löfbergs och Hanna Persson

Samtal: Klimatångest


Lanseringsfest med Glasbolaget