Publicerat 12 februari, 2018 av Erica Hallin

Pastel Coffee by @norrskenet

Löfbergs Rosteri & Kaffebar på Kungsgatan var full av både liv och färg när Milana Chigridow (@norrskenet)  bjöd in till Pastell Coffee-event häromkvällen.

Med hjälp av pastellfärgat rekvisita i form av mormorsporslin, bakverk, blommor, strössel och annat vackert skapades många smakfulla och ”like-vänliga” mästerverk.

För att sätta lite extra färg på kvällen var vårt nya Fika en rekvisita. Fika är ett lätt mörkrostat och välbalanserat bryggkaffe med ljuva toner av kakao. Gott såklart, dessutom i pastellvacker rosa förpackning.

Det tävlades också. Vem arrangerade den allra vackraste Pastell Coffee-stilleben?

Juryn, som bestod av @norrskenet och representanter från Löfbergs, hade inget lätt jobb, men kunde till slut utse följande vinnare:

@kajabaker, Kaja S. Aarhus.
Kaja är 26 år och kommer från Oslo. Just nu studerar hon ekonomi i Stockholm och ägnar mycket av sin fritid till bakning.

Grattis Kaja, du får nu bjuda med tio av dina närmsta vänner på en fika hos oss på Kungsgatan 3 i Stockholm!


Visste du att?

  • Pastell, av franskans pastel ”färgkrita”, är en målningsteknik som utvecklades fullt ut på 1700-talet? Pastellfärg avser en ljus och lite dämpad färg som till exempel ljusblått eller persikofärgat.
  • Stilleben, av nederländska stilleven, ”stilla” och ”liv”, är en motivkategori inom måleri och fotografi, som bara innehåller föremål, till exempel bordsserviser, blommor och böcker.
  • Fika, en kaffepaus med tilltugg, är centralt i svensk kultur. Ordet fika har använts sedan 1910, och kom till då man kastade om bokstäverna i ordet kaffi (en sidoform till ”kaffe”).