Vi rostar hela bönor enligt slow roast-metoden

 

Tidigare under sommaren, 1 juli närmare bestämt, invigde vi vårt nya rosteri för hela bönor i Välsviken, Karlstad. I det nya rosteriet sker rostningen enligt slow roast-metoden, en skonsam process som rostar de utvalda bönorna i lägre temperatur över en längre tid. Resultatet ger maximal arom och unika smaker av hög kvalitet.

– Vi rostar kaffe enligt slow roast-metoden i en helt ny trumrost från Probat. Slow roast är en teknik som säkerställer hög kvalitet och tar fram aromerna på bästa sätt. När vi rostar kaffet använder vi en grön propan från förnybara råvaror, vilket ger väldigt låga koldioxidutsläpp. Vi kommer också att ha ett frånluftssystem, som renar och säkerställer att utsläppsnivåerna från kafferosteriet hålls på en låg nivå, säger Madelene Breiling, Head of Supply Chain Development på Löfbergs.

Jonas Berg, Head of Production och Madelene Breiling, Head of Supply Chain Development på Löfbergs.

De rostade bönorna packas sedan i förpackningar delvis tillverkade från förnybara resurser, vilket minskar koldioxidavtrycket jämfört med fossilbaserad plast.

– Vårt nya toppmoderna rosteri hanteras av riktiga kaffeälskare, med stor erfarenhet, kunskap och passion för gott kaffe. Vi har ett smakteam som provar 300 koppar om dagen för att säkerställa att smak och kvalité uppfyller de höga krav som våra lokala och globala kunder ställer, säger Madelene.

Stefan Congiu och Johan Eriksson, process operators på Löfbergs, rostar hela bönor enligt slow roast-metoden.