Vad julgåvan bidragit till

Flera länder i Centralamerika drabbades under hösten hårt av orkanerna Eta och Iota. Länder där mycket av vårt kaffe odlas. Det var därför naturligt att Löfbergs julgåva 2020 skulle gå till en fond som skulle hjälpa familjer i Honduras, som idag resulterat i att många familjer återfått ett hem!

Under november månad föregående år drabbades stora delar av Centralamerika av orkanerna Eta och Iota. Länder som Nicaragua, Honduras, El Salvador och Guatemala var särskilt drabbade. Hundratusentals människor tvingades evakuera och lämna sina hem och tusentals hade inget hem att återvända till.

Många av de drabbade var odlarfamiljer som vi haft relationer med i flera generationer. Det var därför ett naturligt val att Löfbergs julgåva år 2020 skulle gå till Hurricane Eta Relief Fund 4 Honduran Families, en fond startad av Caffex för att hjälpa drabbade familjer i Honduras. Caffex är en organisation som exporterar kaffe från Honduras till hela världen.

Idag, nästan tre månader efter den första orkanen ägde rum, har fonden bidragit till att bygga upp familjers hem igen. Bland annat har 14 kylskåp, 15 ugnar, 13 matsalsgrupper, 8 TV-apparater, 11 mikrovågsugnar och 49 madrasser donerats till familjerna.

En av de som fick sina hem förstörda av orkanerna var Dina Lainez. För att rädda sig själv, sin ettåriga dotter och sin hund var hon tvungen att ta sig upp på hustaket och sitta där i 48-timmar innan de räddades. I en intervju riktar hon tacksamhet till fonden:
– Jag är evigt tacksam stödet vi fått från kamrater och kunder. Det här är något vi inte förväntade oss. Tack!