Tre sätt att fira kaffets dag på

29 september, en helt vanlig dag enligt vissa. Inte enligt oss. Skulle Sverige ha två nationaldagar tycker vi 6 juni skulle vara den ena och 29 september den andra, för det är nämligen kaffets dag här i Sverige. Och det tycker vi är värt att fira.

Vi har frågat vår kaffeexpert Anna Nordström om hur hon tycker man borde fira kaffets dag. Anna är ensam i Sverige att få hålla utbildningar i kaffesensorik inom Speciality Coffee Association. Hon har dessutom varit medlem i det svenska baristalandslaget, vunnit guld i koppnings-SM och brons i World Cup Tasters Championship. Med andra ord kan Anna allt om kaffe och nedan har hon listat sina tre bästa tips för hur man borde fira kaffets dag, enligt henne.

1. Skaffa en kvarn

Köp dig en kaffekvarn så du kan njuta av färskmalet kaffe. Med hela bönor blir det också lättare att utforska bland olika ursprung och blandningar.

2. Bjud vännerna på en kaffeprovning

Många gånger köper vi samma kaffe av gammal vana. Varför inte prova specialkaffe, ekologiskt, en annan rostning eller två olika sorters kaffe? Bjud hem kompisarna och ha en enkel kaffeprovning.

3. Sätt dig på en stubbe och njut!

Ingenstans smakar väl kaffet så gott som i naturen? Fira kaffets dag i en färgsprakande skog. Tänd en brasa, koka kaffe på elden och sätt dig på en stubbe och njut!

Next Generation Coffee Lovers