Nu menssäkrar vi!

Varannan person i Sverige har någon gång mens, ändå är inte mensskydd lika självklart på toaletter som toalettpapper. Hos oss på Löfbergs är det dags för en förändring och därför menssäkrar vi nu.

64% av alla kvinnor har någon gång behövt lämna sin arbetsplats för att skaffa mensskydd. En menssäkrad toalett innebär att det finns handfat, tvål, papperskorg och mensskydd i form av både tamponger och bindor.

Vi utrustar nu 10 av våra interna och publika toaletter med boxar från Menssäkrad. Boxarna innehåller mensskydd som är snälla mot både människor och miljön. Detta är en viktig del i vårt inkluderingsarbete och ett sätt att ge alla, oavsett kön, samma förutsättningar.

Att menssäkra är ett enkelt, självklart och väldigt konkret sätt att ta ett litet men viktigt steg i vårt jämställdhetsarbete. Och samtidigt är vi med och bidrar till att bryta tabun och det viktiga arbete Menssäkrad driver, säger Sofia Svahn, Chief People & Culture Officer på Löfbergs.

Vi menssäkrar nu 10 toaletter i vår verksamhet, dels interna toaletter men även publika på våra kaffebarer i Karlstad och Stockholm.