Löfbergs satsar på 100 % plastfria engångsmuggar

De flesta engångsmuggar innehåller fortfarande en plastbarriär som gör muggarna svårare att återvinna på rätt sätt. Onödigt tycker Löfbergs som hittat en ny lösning som är helt plastfri och kan materialåtervinnas till 100 procent. Den nya muggen fasas in på Löfbergs under våren 2021 och är en del i arbetet att bidra till en cirkulär omställning inom kaffebranschen.

– Varje år använder vi och våra kunder drygt nio miljoner engångsmuggar. Det betyder att vi kan göra stor skillnad genom vilket material vi väljer. Nyckeln är att hitta klimatsmarta lösningar som fungerar bra för både oss och våra kunder och det har vi lyckats med här, säger Josefine Nilsson, projektansvarig på Löfbergs.

Ställer om och minskar förbrukningen

Löfbergs mål är att bli 100 procent cirkulära, nu tar det familjeägda kafferosteriet ytterligare ett steg i den riktningen. Det senaste året har Löfbergs jobbat fram en ny strategi som beskriver hur företaget tänker och jobbar för att ligga i framkant och driva utvecklingen beträffande engångsartiklar. Den innebär i korthet att Löfbergs:

  • använder förnybara material i första hand, återvunna i andra hand.
  • strävar efter 100 procent materialåtervinning.
  • minskar användningen av engångsartiklar, t.ex. genom att bara erbjuda lock eller sugrör om kunden aktivt ber om det.

Plastfri och 100 % materialåtervinningsbar

Baserat på den nya strategin och kundernas behov har Löfbergs tagit fram ett nytt sortiment med muggar för varma och kalla drycker.

– För varma drycker kommer vi att använda en ny typ av pappmugg med en barriär som inte innehåller något som inte redan finns i vanligt papper. Det innebär att den är 100% plastfri och kan materialåtervinnas fullt ut som papper på alla våra marknader, säger Josefine Nilsson.

Fakta om Löfbergs nya pappmugg

  • 100 % plastfri
  • 100 % materialåtervinningsbar
  • Återvinns som papper
  • Industriellt nedbrytbar och komposterbar
  • Fasas in under våren 2021