Gemensam kärlek för fika

MR Cake är ett framgångsrikt cafékoncept där amerikanska bakverk möter svensk fika. Med en djup passion och kärlek till den svenska fika-kulturen, en passion och kärlek som Löfbergs delar.

MR Cake grundades i Stockholm år 2017 av konditorduon Roy Fares och Mattias Ljungberg. Med en vision att MR Cake inte bara skulle vara ett vanligt fik, utan en upplevelse. Med en djup passion och stor kärlek till den svenska fika-kulturen, som de vill kombinera med USA-inspirerade bakverk av högsta kvalité. Idag finns MR Cake i både Stockholm och Göteborg.

– Det jag älskar med den svenska fika-kulturen är att den är så otroligt starkt rotat i Sverige, det finns inte andra länder vad jag vet som har ett eget ord för det. Tycker det också är fint i en tid där allt ska gå fort att fika-kulturen håller i sig och att det finns något härligt över att samlas kring något nybakat och en kopp kaffe eller te. Man är lite här och nu vilket jag gillar, säger Roy Fares, grundare till MR Cake.

Löfbergs delar den stora kärleken till fika-kulturen. Sedan 2020 är Löfbergs i ett stolt samarbete med MR Cake, som exklusiv kaffeleverantör till det framgångsrika cafékonceptet.

– Vi är stolta och glada över vårt samarbete med Löfbergs, kunderna gillar det kaffe vi tagit fram med er och det är det viktigaste. Det var en kul process där vi testa åtta olika kaffeleverantörer blint och så fick alla i personalen rösta och även några kunder så det resulterade det i detta vilket känns rätt. Gott kaffe som håller hög kvalitet och passar den stora massan och det är viktigt för oss, säger Roy Fares.

Läs mer om våra samarbeten