Tips för sommarens alla fikastunder

För oss på Löfbergs handlar fika om kraften i att göra saker tillsammans. Vi välkomnar sommaren och värmen med öppna armar, och har tagit hjälp vår barista Anna Åkerström för de bästa tipsen för den perfekta fikastunden.

 

Hej Anna! Vad skulle du säga är de hetaste fikatrenderna just nu?

– Hej! Jag skulle säga att vi fikar på betydligt fler sätt nu än tidigare, den digitala fikan och utomhusfikan har aldrig varit så aktuell som den är just nu. Gällande smaktrender så skulle jag säga att vi ser mycket kalla kaffedrinkar. Beroende på karaktär kan man få fram fantastiska smaker med Cold Brew eller kallbryggt kaffe, som gör sig bra med både syra och sötma. En kanna sangria med Cold Brew och massvis med frukt, fungerar lika bra med som utan alkohol.

Vad har du för tips hur man får till en bra fika utomhus?

– Jag tycker inte fikan ska bli tråkig bara för den är utomhus, tänk glamping fast med fika! Skippa plastmuggarna och engångstallrikarna, ta istället med finporslinet och en härlig duk ut. Porslinet kan du packa in tåligt genom att använda duken och inte låta några porslinsytor vidröra varandra, lägg kopparna högst upp i fikakorgen. Har man möjlighet skulle jag vilja slå ett slag för att skippa termosen och koka kaffet över öppen eld, då får man både ett gott nykokt kaffe och en härlig upplevelse!

Har du något recept vi inte får missa?

– Självklart! Nedan har jag listat mina absoluta favoritrecept på både drinkar och ätbara godsaker.