Circular Coffee Community växer

Löfbergs initiativ Circular Coffee Community växer och allt fler företag ansluter. De senaste exemplen är danska livsmedelsåtervinningsföretaget Daka ReFood och den ekologiska mötesplatsen Volkerts Fylke.

 

Vi leverar kaffe till Volkerts Fylke genom vårt danska dotterbolag Peter Larsen Kaffe. På Volkerts Fylke sparar man all kaffesump som sedan hämtas upp av Daka ReFood som använder kaffesumpen för att producera energi och gödningsmedel.

– Vi har ett gemensamt ansvar att använda naturens resurser optimalt. Vår primära produkt är kaffe, men vi vet att kaffet har en mycket större potential än det vi använder det till. Det är därför vi skapat Circular Coffee Community där vi arbetar tillsammans med andra för att hitta lösningar som bidrar till en cirkulär kaffebransch med noll avfall, säger Lars Aaen Thøgersen, Chief Innovation and Circular Transformation Officer på Löfbergs.

Löfbergs mål att göra kaffe till en 100% cirkulär resurs, och med fler företag som ansluter till Circular Coffee Community kommer det familjeägda kafferosteriet allt närmare målet. Fler spännande företag kommer inom kort att ansluta, bland annat från kosmetik- och hudvårdsbranschen.


Löfbergs Lars Aaen Thøgersen och Jimi Kristensen på Volkerts Fylke arbetar tillsammans i Circular Coffee Community