Circular Coffee Community- tillsammans mot noll avfall

Circular Coffee Community är ett initiativ där vi tillsammans med konsumenter, företag och andra vill vi utnyttja kaffets fulla potential och bidra till en cirkulär kaffebransch med noll avfall.

Klimatförändringarna och slöseriet med resurser hotar hela den globala kaffebranschen, från odlare till konsumenter. Därför måste förändra hur vi ser på kaffe och använda alla resurser i hela värdekedjan.

Och det är vad Circular Coffee Community handlar om. Ambitionen är en 100 % cirkulär kaffebransch med noll avfall år 2030. Det innebär att det inte kommer finnas några överflödiga restprodukter i kaffets resa från böna till konsument.

Det finns massa möjligheter att åstadkomma detta. Ett exempel är vårt samarbete med Sculptur där avfall från kaffeproduktionen får nytt liv som 3D-printade möbler (läs mer om det här). Andra exempel är när vi använder #helakoppen – när vi använder kaffeslattar för att göra iskaffe eller att baka med, eller när kaffesumpen får nytt liv som hudvårdsprodukter eller gödningsmedel.

Den cirkulära omställningen är ingenting vi kan göra på egen hand. Vill du vara med på resan? Genom att tänka och konsumera mer hållbart gör du en viktig del av arbetet. Klicka här för att läsa mer om Circular Coffee Community.