0 / 0

Baka kaffebröd med Emma Sundh

Emma Sundh är en klimatkämpe av rang och gör allt hon kan för att minska sitt matsvinn. Vi har bett henne ta fram några hållbara kaffetips och här kommer ett av dem; Kaffebröd!

Du behöver: 
100 gram ekologiskt smör
5 dl överblivet kaffe
50 g jäst
3 msk sirap
1,5 tsk salt
10 dl rågsikt
4 dl vetemjöl

Gör så här: Smält smöret i en kastrull och häll på det överblivna kaffet. Värm till fingervarmt och häll därefter ner vätskan i en bunke. Smula ner jäst i bunken och rör ihop. Tillsätt sirap, salt och hälften av vetemjölet och rågsikten. Jobba ihop till en smidig deg genom att blanda i resten av rågsikten pö om pö. När degen är så pass smidig att den lossnar från bunkens kanter – strö över lite vetemjöl på toppen, lägg över en bakduk och låt jäsa i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop degen på mjölat bakbord, dela i två delar som du formar två limpor av eller gör härliga matbullar av degen. Lägg på bakplåt (med bakplåtspapper) eller i två smorda formar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Servera till kaffet tillsammans med smör på, och smarrig marmelad!

Ps. Perfekt och supergott rostbröd!

Fler artiklar

Filter: Visa alla
+ Kategorier
  • Visa alla
  • Inspiration & produkt
  • Miljö & innovation
  • Tester & samarbeten
+ Typ
  • Visa alla
  • Artiklar
  • Video
  • Event
  • Produkt

Hållbara kaffekepsar från Stitch N Stones

Vi fortsätter att hylla och älska modiga och innovativa hållbarhetskämpar! Den här gången har vi låtit Emma och Anna från Stitch N Stones ...

Kaffe utomhus med personer

Hållbarhet 18/19

Dags att summera alla hållbara framsteg som gjorts senaste året. Några exempel: Ökade vår andel inköpt certifierat kaffe med 33 % till 71,8 ...

Julgåvan 2019

Julen handlar om glädje, värme och gemenskap. Med nära och kära, vänner och bekanta, kompisar och kollegor. Precis som en god kopp kaffe ...

Årets limited winter edition av Löfbergs Caffeine Water

Vintern närmar sig och då passar vi på att släppa en limited winter edition av vårt Caffeine Water. I år heter den Winter Apple och har en ...

Löfberg Family Business Award

Juryn består av familjen Löfbergs fjärde generation: Helene, Niklas, Therese, Mikael, Kathrine och Martin. Löfberg Family Business Award ...

Podcast om framtiden

Hur ser världen ut år 2030, och hur kommer nya drivkrafter och trender påverka företagens roll i samhället? Dessa är grundfrågorna som ...

Kathrine Löfberg gästar Karriärpodden

  I Karriärpodden intervjuas Sveriges mest framgångsrika kvinnliga ledare och förebilder. I dag släpps ett nytt avsnitt där Kathrine ...

Bäst i test!

Vår ekologiska mellanrost är bäst! Det tycker Icakuriren och det tycker såklart vi också. Stora skillnader i smak och pris. Det konstaterar ...

Mingelfest på The Lobby

Alex Ntatsos: Kaffe är en konst

Hållbarhetsmanifest från svenska livsmedelsföretag

Klimatångest – ett samtal.

Hur illa är det med klimatet och vår planet? Gör det någon skillnad att jag sopsorterar och köper certifierat kaffe? Vad har jag för ...

Hej Madelene! Vadå klimatsmartare förpackning?

Löfberg har ju nya klimatsmartare förpackningar. Men vad betyder det, Madelene Breiling (utvecklingschef på Löfbergs)?  – Genom att ...

Fler älskar iskaffe!

Vi dricker allt mer iskaffe i Sverige. Många ser iskaffe som en svalkande sommardryck, nu har det blivit en favorit även under de kallare ...

Varje kopp gör skillnad när du väljer certifierat kaffe 

När du köper certifierat kaffe bidrar du till en mer hållbar värld. Ditt val påverkar människor och miljö, både idag och i ...