Löfberg Family Business Award

Familjeföretagen betyder mycket för både jobben och ekonomin i Värmland. Det vill familjen Löfberg uppmärksamma genom Löfberg Family Business Award.

Priset delas ut till ett företag som förenar ägarfamiljens engagemang och delaktighet med affärsmässiga framgångar, och som därmed är en god ambassadör för familjeföretagens betydelse.

Alla kan nominera
För att kvalificera sig till Löfberg Family Business Award ska två huvudkriterier uppfyllas:

  • Företaget ska vara familjeägt och ha Värmland som bas.
  • Företaget kan drivas i första generationen, men har då andra generationen i åtanke.

Alla som vill kan nominera sin favorit, och det går att nominera både sig själv och andra. Nomineringen stängde den 15 september, och vem som vinner meddelas senare under hösten.

Vinnaren av priset får bland annat ett medlemskap i Family Business Network, ett nätverk för svenska familjeföretag. Juryn består av familjen Löfberg och Kari Andersson som representerar förra årets vinnare AB Hilmer Andersson.

***

FAKTA


Löfberg Family Business Award
Priset instiftades 2020 och delas ut till ett värmländskt företag som förenar ägarfamiljens engagemang och delaktighet med affärsmässiga framgångar, och som därmed är en god ambassadör för familjeföretagens betydelse. Priset delas ut av familjen Löfberg.

Familjeföretag
I familjeföretag samspelar tre system; familjelivet, företagandet och ägandet. Detta skiljer familjers företagande från andra ägarformer. Familjeföretagen har en särställning i svenskt näringsliv och utgör:

  • 50–70 % av alla Sveriges företag
  • 20–30 % av hela Sveriges BNP
  • 50 % av det privata näringslivets BNP
  • 30 % av alla anställda i Sverige

(Källa: FBN Sweden)