Anja och Filippa älskar kaffe och dricker det varje dag. Men vad händer egentligen på resan från kaffeodling till deras frukostbord i Umeå?

Vinn kaffe signerat av Anja och Filippa! Klicka här.

Del 1

Historia med Kathrine

Kathrine har kaffe i blodet, det var nämligen hennes farfarsfar som startade Löfbergs. Här snackar Anja och Filippa med henne om vår historia!

Del 2

Kaffets resa med Lars

Lars är vd på Löfbergs och har koll på det mesta. Här pratar han med Anja och Filippa om allt från hur man skapar schyssta relationer med kaffeodlare, till internt jämställdhetsarbete och klimatsmarta förpackningar.


Del 3

Rostning med Micke

Hur går det till när man rostar kaffe? Varför blandar man ofta olika bönor? Och vad är egentligen ”The crack”?! Micke som är rostmästare på Löfbergs har svaren.


Del 4

Kaffeskola med Anna

Anna har vunnit medaljer på både Kaffe-SM och -VM. Hon vet varför kaffe smakar olika och vad man ska tänka på när man vill bjuda kompisarna på en kaffeprovning. Och så testar hon vem som har känsligast smaklökar, Anja eller Filippa?!

 


Extra material

Intro

Ett paket till Anja & Filippa

Anja och Filippa får ett paket från Löfbergs packat med produkter. Och ett frågor för att testa deras kaffekunskap!

Prao-dag

En dag i Åre under VM 2019.

Vi var ju på plats och delade ut kaffe under hela aplina VM i Åre 2019. Anja och Filippa tittade förbi och fick en prao-dag i alla våra mötesplatser. Mycket gläde och kaffe!

Följ resan på YouTube

 

Följ Anja och Filippas kunskapsresa här på sajten eller på YouTube.
Och på Instagram och Facebook såklart.

Några produkter från filmerna