Vad är specialkaffe?

Löfbergs Lila Specialkaffe består av de allra finaste hela bönor som tillreds och serveras med högsta möjliga kvalitet i alla led.

Vad är skillnaden mellan espresso- och bryggkaffe?
Espresso syftar inte specifikt till själva bönorna i kaffet utan metoden som det tillreda med. Med espressometoden maler du kaffet finare och brygger i en espressomaskin under
tryck (9 bar)i 90-93 C. Våra espressosorter är oftast mörkare rostade än våra bryggkaffebönor. När vi provar fram blandningen eller rostningsgraden, smakar vi kaffet som espresso. Men flera av dessa smakar gott också som bryggkaffe. Mal det lite grövre och testa! Våra bönor i bryggkaffet har alla en historia att berätta. Det kan vara dess ursprung, växtplats eller jordmån som ger en unik smakkaraktär. Vi beskriver de smaker som vi tycker framträder mest! Mal det så att det passar den kaffebryggare du använder. Brygg på 92-96 C och njut av en extra god kopp kaffe.

Vad är Single Region och Single Estate?
Ett Single Region-kaffe låter dig komma åt en kaffebönas unika smak och historia, likt ett druvspecifikt vin. Kaffebönorna kommer från en och samma region. Single Estate är ett ännu mer spårbart kaffe som motsvarar whiskyns "single malt"
- ett kaffe som garanterat kommer från en och samma farm, med dess unika karaktär.

Specialkaffe förutsätter högsta möjliga kvalitet på kaffet i alla led.