Kaffekvarnar

Med en kvarn får du möjlighet att prova alla tänkbara beredningsmetoder. Alla metoder har sin egenhet och därmed sin malningsgrad. Experimentera dig fram till din favoritmalning.

Kvarnar med knivar

Billiga men användbara. Svårigheten är att få samma malning från gång till gång. De kan duga till flertalet bryggvarianter utom espresso, som en utmärkt nybörjar-kvarn. De finns med olika motoreffekt. Oftast är det en fördel med högre effekt.
Cirkapris: 200–700:-

Kvarnar med malskivor

Skivorna ger en jämnare malning jämfört med malknivar. Passar för dig som ställer höga krav på slutresultatet. Om du har en espressomaskin behöver du en speciell espressokvarn med malskivor.
Cirkapris: 400–5 000:-

Handkvarnar

Handkvarnen är ett utmärkt alternativ. Om den inte är utsliten ger den ett resultat som överträffar de enklaste knivkvarnarna, eftersom kaffet mals jämnare och varligare. Fungerar till alla beredningsmetoder förutom espresso.
Cirkapris: 300–1 000:-

Malningsguide till de vanligaste bryggmetoder

Här en grundläggande guide, att börja med. Det fina när du har egen kvarn är dock att du kan experimentera fram din egen favoritmalning – så testa dig fram! Det finns inget standardsystem för kvarnar så det går inte att säga någon exakt enhet.

Grovt Fint
Svenskt kokkaffe Filterbrygg
   
Medel Extra fint
Elbrygg
Pressobryggare (bistrokanna)
Perkulator
Vakuum (typ don Pedro)
Moka
Espresso
Turkiskt

Här kan du beställa din kvarn.