Sommarrecept med kaffe

Islatte

6 cl Löfbergs Crescendo
2 tsk strösocker
2,5 dl kall mjölk
6-8 isbitar

Vanlig islatte

Brygg kaffe och rör ned sockret när kaffet är varmt. Lägg isbitarna i en handshaker, häll i det sockrade kaffet och mjölken. Skaka i en minut eller tills endast små isbitar återstår. Häll upp drycken i ett högt glas.

Vackert skiktad islatte

Gör en dubbel espresso, eller brygg starkt kaffe och rör ned sockret när kaffet är varmt. Lägg isbitarna i ett högt glas och häll på mjölken. Häll försiktigt den sötade espresson över isbitarna (då kyls kaffet).

Iscappuccino

3 cl Löfbergs Crescendo
1 tsk strösocker
1,5 dl kall mjölk
4-6 isbitar

Gör på samma sätt som för islatte. Använd ett mindre glas (ca 15-25 cl) och toppa drycken med lite skummad mjölk (använd mjölkskummare eller vispa mjölk i en kastrull på svag värme på spisen).