Tiramisu

En klassisk efterrätt som det finns många, varierande recept på. Vi har valt att servera efterrätten i portionsglas men det går även att servera i större fat.

Ingredienser

4 äggulor
1 vispad äggvita
4 msk socker
500 g mascarpone
skal av citron och apelsin
4 msk starkt, kallt kaffe
4 msk amaretto eller konjak

Tillagning

  • Börja med att vispa äggulor med socker pösigt.
  • Tillsätt försiktigt mascarpone, lite i taget.
  • Vänd även ner den vispade äggvitan.
  • Rör i skal av citron eller apelsin..
  • Lägg ut några biskvier (biscotti eller savoiardi) i botten på portionsskålarna.
  • Blanda kaffe med amaretto eller konjak och droppa en del av det över biskvierna.
  • Bred på hälften av krämen och täck det med ett nytt lager av biskvier och resten av kaffeblandningen.
  • Bred på resten av krämen.
  • Strö eventuellt på lite kakaopulver.
  • Låt stå i kylskåp i minst 1 timme före servering.