Espresso och vaniljmuffins

Det här receptet ger c:a 14 stora, härliga amerikanska muffins. Du kommer att behöva amerikanska muffins formar i papper eller folie.

Ingredienser

2 st ägg
2,5 dl socker
9 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl matolja
4 dl vanilj yoghurt
1 dl mellanmjölk
4 cl kall espresso
4 cl vanilj essens

Tillagning

  • Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  • Vispa ägg och socker tjockt och luftigt.
  • Vispa ned olja, yoghurt och mjölk.
  • Blanda ned vetemjölsblandningen till en slät smet.
  • Dela smeten i två bunkar.
  • Blanda ned espresson i den ena och vaniljessensen i den andra.
  • Häll i muffinsformarna, lite av varje smak (som tigerkaka)
  • Grädda i ugn 20 min på 160 grader.

Serveringstips!

Servera muffins varma. Har de kallnat så värm upp dom i micro.
Lite grädde på toppen och en klick mousse blir pricken över i:et.