Espresso cheesecake

En jättegod kaka med philadelphia ost, smaksatt med espresso. Rekommenderas!

Botten

Ingredienser
10 st digestiv eller kommo
2 tsk Tia Maria
50 g socker

Tillagning

  • Dela en springform (26cm), fukta botten och lägg ett bakplåtspapper över.
  • Sätt ihop formen och klipp bort resten av bakplåtspappret med 4cm marginal.
  • Mixa ingredienserna i en matberedare tills det är blandat (smuligt).
  • Platta ut mixen i botten på formen lite försiktigt.
  • Grädda i ugn 5 min på 160 grader.

Cheesecakemix

Ingredienser
600 g philadelphia ost light
4 st ägg
100 g socker
1 dl kall espresso eller starkt kaffe

Tillagning

  • Mixa allt i en matberedare tills det blir en slät smet.
  • Häll smeten FÖRSIKTIGT över den nygräddade kakan.
  • Grädda allt i ugn i 25 min på 60 grader.

Topping

Ingredienser
100 g kesella
2 msk kaffesirap eller kaffelikör efter tycke och smak. Vi har valt Irish cream kaffesirap.
2 msk kall espresso (efter smak)

Tillagning

  • Vispa allt till en slät smet med ballongvisp.
  • Häll toppingen FÖRSIKTIGT över den nygräddade kakan.
  • Placera cheese caken i kylskåp i minst 24 timmar före servering.

Serveringstips!

Servera cheese caken med färska bär, t.ex. hallon.

När du ska skära kakan, använd en slät och gärna en lite längre kniv. Värm knivbladet under rinnande varmt vatten och torka av kniven mellan varje tårtbit.