Aktuellt

 • 2014-10-20

  Anna Nordström tar kaffet till nya höjder

  Det händer en hel del för Karlstadtjejen Anna Nordström just nu. För två veckor sedan arrangerade hon världens högsta kaffeprovning. Förra veckan åkte hon till London, med sig i bagaget hem har hon ett unikt certifikat från The Speciality Coffee Association of Europe (SCAE).
 • 2014-10-14

  Fairtrade-märkt kapsel unga stjärnkockars favorit

  Löfbergs lät det Svenska Juniorkocklandslaget testa fram sin kapselfavorit. Vinnaren? Ett klassiskt och Fairtrade-märkt bryggkaffe: White Rainbow.
 • 2014-10-09

  Världsrekord för Löfbergs solpanelsanläggning

  Under våren byggdes världens första storskaliga testanläggning av solpaneler för både värme och kyla på Löfbergs tak. Idag presenteras de första resultaten. De visar att verkningsgraden är rekordhög. För varje kWh som tillförs utvinns 10,6 kWh. Det är dubbelt så mycket som för tidigare lösningar.
 • 2014-09-29

  Löfbergs tacklar jämlikhet i ny reklamfilm

  Med kommunikationskonceptet En god anledning att ses vill kafferosteriet Löfbergs lyfta upp initiativ som får svenskar att umgås mer öppet och fördomsfritt. I en ny reklamfilm visar rugbylaget Stockholm Berserkers att sporten också kan vara en plats där alla kan mötas på samma plan – oavsett kön,...
 • 2014-09-16

  100 procent schysst kaffe från Löfbergs

  Intresset för ekologiska och hållbarhetsmärkta livsmedel har exploderat det senaste året. Nu blir det ännu lättare för svenska konsumenter att välja hållbart även i kaffehyllan. Från och med september leverarar Löfbergs 100 procent schysst kaffe till dagligvaruhandeln.
 • 2014-09-11

  Löfbergs honung ger positiva bieffekter

  Det blev en hel del surr när Löfbergs hyrde in 100 000 nya medarbetare tidigare i år. Det handlade om bin som under sommaren bidragit till en grönare stadsmiljö – och producerat en massa god honung. Honungen kommer att säljas på kafé Rosteriet där kunderna får bestämma vem som ska få överskottet...
 • 2014-09-09

  Konsten att förpacka en lanseringssuccé

  Det är många pusselbitar som ska stämma vid en lyckad lansering. Det är Löfbergs mörkrostade kaffe Kharisma ett bra exempel på. Smak, butiksexponering och marknadsföring är några viktiga faktorer - och förpackningen. En ny undersökning visar nämligen att designen haft stor betydelse för...
 • 2014-08-29

  Axfood Snabbgross tar in Löfbergs kapslar

  Nu tar Axfoood Snabbgross in Löfbergs kapslar i sitt sortiment. Därmed får Löfbergs ytterligare en kanal till restauranger och caféer där kapslar växer i popularitet.
 • 2014-08-27

  Kathrine Löfberg tar över ordförandeklubban

  Kathrine Löfberg, 45, blir ny styrelseordförande i AB Anders Löfberg. Den 1 januari 2015 efterträder hon Anders Löfberg. Kathrine Löfberg har arbetat på ledande positioner inom företaget sedan 1999.
 • 2014-08-21

  Löfbergs förstärker med välbalanserad colombian

  Välbalanserad med tydlig blommighet, plommonsötma och honungstoner. Där har ni Löfbergs senaste tillskott av specialkaffe: Red Ecolsierra. Kaffet kommer från Sierra Nevada, nära den Karibiska kusten i norra Colombia.