Artikeln har lagts till i varukorgen
Publicerat 10 maj, 2010 av Löfbergs i kategorin Kaffesnack blogg Nyheter

Espresso test

Vi som var där: Anna Nordström, specialkaffeansvarig. Martin Löfberg, inköpare. Felix Thalén, bloggande barista. Pär Johansson, gillar kaffe.

Plats: 10:an, Kaffeskrapan i Karlstad

Uppgift: Prova 4st espresso sorter, tre blandingar, en singel

Vår uppgift för dagen var att prova fyra olika espresso sorter. Det enda vi visste var att vi hade tre blandningar framför oss och en singel. Vi valde att prova samtliga sorter som espresso(enkel) och som cappuccino för att se vad som händer när man blandar kaffet med mjölk. Vi hade kallat in en gästbarista, Felix Thalén, Karlstadbördig kaffebloggare.

Den första espresso:n, en blandning av kaffe från Etiopien och Sumatra. Låg syra, liten mysig sötma inslag av ljus choklad.

Espresso nummer två: Citrus! Härlig syra, Sidamo alltså dagens enda singel.

Espresso nummer tre: Oj! Kraftfullt, läder, tobak, däck men inslag av sötma. Monsun Malabar/Guatemala. En spark i gomseglet, som en hel smaskig dessert tillsammans med mjölk.

Espresso nummer fyra: Fantastisk, äpplen, hallon lite ljus mjölkchoklad. Makalös som espresso, lika fantastisk med mjölk.

Dagens gästbarista Felix fick jobba en del vid Synesson, men jag tror inte det var någon belastning. Tack Felix för hjälpen, vi gör det igen snart.

Felix blogg hittar du på: www.espressoandme.wordpress.com